Saturday, October 11, 2014

BIO SELEZA FEMININE PAD PILIHAN UTAMA WANITA PADA MASA KINI

Assalamualaikum semua pembaca blog.... Hari ni nk share cerita pasal product HOT pd masa kini yg sentiasa menjadi permintaan, perbualan ramai DAN product yg sentiasa OUT OF STOCK sehingga stokist kami hari2 buat order utk product HOT ni..... :-)




Inilah dia rupenye product HOT BIO SELEZA FEMININE PAD.... :-)
Sebelum nak cerita lagi lanjut tentang BIO SELEZA ni...nak cerita dulu fakta-fakta  berkaitan dengan Kanser Servik yg dikatakan sebagai pembunuh ke-2 bagi kaum wanita selepas Kanser Payudara.



Antara komplikasi2 akibat jangkitan :-


Pemilihan tuala wanita yg berkualiti perlu dititik beratkan kerana pemilihan tuala wanita juga dapat membantu mengelakkan daripada dijangkiti Kanser Servik.






KENAPA PERLU PILIH BIO SELEZA ???
=========================================
 





  1. Bio Velocity (BV)

    2. Far Infra Red (FIR)


  3. Ion Negatif 

 4. Silver Nano / Nano Perak



BAGAIMANA MEMILIH TUALA WANITA YANG BERKUALITI ???


========================================================================









































 Sebelum kita pergi ke langkah yang seterusnya sy nak share sikit bagaimana pembuatan tuala wanita biasa yang berada di pasaran sekarang ni.

 Masih sanggupkah lagi kita pakai Pad yg diperbuat daripada bahan2 ni??? Tepuk dada tanya selera.... ;-)























Daripada langkah 1 hingga 9 ni boleh kita buktikan dengan Demo....kalau korang nak tgk demo betapa BIO SELEZA ni memenuhi kretaria2 yg kat atas tu boleh PM / Whatsapp kat 014-2661 222 sy... FOC je tunjuk demo... :-)


TIPS PENJAGAAN & KEBERSIHAN DIRI WANITA
==========================================







Kenapa perlu Panty Liner???

Pentingnya memakai Pelapik Seluar Dalam (Panty Liner) setiap hari untuk kebersihan dan kesihatan diri.

Pencemaran udara semakin serius. Seluar dalam terdedah kepada habuk yang tercemar dan boleh menyebabkan pembiakan bakteria pada bahagian intim.

Kesan sampingan sabun pencuci kimia.
Sisa-sisa kimia sabun pencuci mungkin tertinggal pada seluar dalam lalu terkena bahagian intim wanita yang boleh mengakibatkan alahan kulit.

Tuala wanita biasanya sinonim dengan wanita tapi bagi Bio Seleza kaum adam juga boleh memakainya. Maybe dengar macam lawak tapi disebabkan fungsi dan kelebihan yang terdapat pada Bio Seleza ia juga mampu membantu kaum adam di luar sana yang mengalami masalah angin pasang, mati pucuk & lemah tenaga batin. 
  
Mencuba lebih baik daripada tidak buat apa-apa.

Bio Seleza bukan sahaja sesuai hanya kedatangan haid malah waktu berpantang pun sangat sesuai & panty liner untuk pemakaian harian. 



 BIO SELEZA PANTY LINER, DAY SAFE & NIGHT SAFE 
===============================================





 Mixed Box
 30 pads x 2 packs panty liner
10 pads x 2 packs Day Safe 8 pads x 1 pack Night Safe 8 pads x 1 pack Night Safe (Extra Long) Harga : RM131 (*direct call/whatsapp for special price)
Day Safe Box
 10 pads x 6 packs Day Safe
Harga : RM128 (*direct call/whatsapp for special price)

Panty Liner Box
30 pads x 6 packs Panty Liner
Harga : RM138
(*direct call/whatsapp for special price)


PAKEJ JIMAT




 Set A
 2 Boxes Mixed
1 Box Day Safe
Set B 2 Boxes Mixed 1 Box Panty Liner
Sekiranya anda memilih untuk set JIMAT
Set A + Set B --> Gift 1 Box Mixed + 2 units Product Bag
Harga Pakej Sebenar RM921
But Now JIMAT 
hanya RM790
 (*direct call/whatsapp for special price)

   Nak lagi mudah berpakat ramai untuk memiliki set pakej JIMAT ni.

Sebarang pertanyaan lanjut hubungi 014 -2661 222 

Nak jadi agent pon amat digalakkan....  :-) Sila PM/Whatspp no yang tertera k....


"SHARING IS CARING"

"PREVENT IS BETTER THAN CURE"







Friday, October 3, 2014

PREMIUM BEAUTIFUL KORSET - 70% KESIHATAN & 30% KECANTIKAN

Assalamualaikum...Tahun 2014..sekian lama x meng'update' blog..haha...ini coretan aku yang pertama dalam tahun ni..haha..Percaya atau tak aku x kisah pon...hehe...

Korang pernah tak dengar PREMIUM BEAUTIFUL korset yang direka khas 70% Kesihatan dan 30% Kecantikan. Kenapa aku cakap macam ni? Bukan aku yang cakap...ramai dah testimoni-testimoni yang menunjukkan korset ni memang bagus!... Selain untuk kita nampak cantik...dalam erti kata lain..nampak kurus..korset ini juga boleh digunakan untuk kesihatan..



Gambar kat atas nilah PREMIUM BEAUTIFUL korset yang ada 3 set  iaitu Long Bra, Waist Nipper dan Long Girdle.

1. BRA (LONG BRA / SHORT BRA)

- Cup bra PREMIUM BEAUTIFUL berbentuk PIRAMID agar nipple tak kemek. Bila nipple kita kemek darah yg mengalir kat nipple tu akan bergerak dgn lancar dan akan menyebabkan nipple kite bertukar warna kepada kehitaman dan ini lah yg paling merisaukan sbb ia akn menyebabkan kanser.

Jadi untuk mengelakkan Kanser, bahagian nipple perlu dijaga.

Gambar di bawah ni perbezaan antara bentuk nipple bila pakai bra PREMIUM BEAUTIFUL dan bra biasa.



- Lace cup pula mempunyai keanjalan supaya dapat mengelakkan payudara daripada melimah keluar.

- Rekaan bentuk 'U' shape pada bahagian belakang bra bukan sahaja dapat menguruskan badan malahan menambah kontu bahagian belakang.

- Tali bra yang tebal direka khas untuk menyokong payudara kita.

- Antara Kelebihan Long Brassiere :-
 

1. Mengelakkan bengkak susu
2. Mengelakkan payudara berdarah
3. Menyokong payudara besar
4. Menggalakkan pertumbuhan payudara yang kecil
5. Meransang pengeluaran susu ibu
6. Mengelakkan gastrik
 


2. WAIST NIPPER

- Waist nipper ni ada 7 tetulang yg direka khas untuk menyokong bahagian tulang belakang kita.

- Kelebihan Waist Nipper :-

1. Menyokong tulang belakang
2. Memecahkan batu karang kecil
3. Mengempiskan perut
4. Menghilangkan 'stretch mark'
5. Membentuk pinggang
6. Elok untuk mencegah demam kuning
7. Mengubat lenguh kaki




3. LONG GIRDLE

Kelebihan Long Girdle
1. Menyokong rahim selepas melahirkan anak
2. Menstabilkan hormon
3. Mengurangkan senggugut
4. Membantu perlekatan janin
5. Mencantikkan punggung
6. Mengurangkan keputihan



Secara ringkasnya keistimewaan PREMIUM BEAUTIFUL ni adalah :

*Pembentukkan kontur pinggang menjadi RAMPING & LANGSING
*Payudara anda gebu, seksi & PUSH UP
*Tiada lemak2 yang MEMALUKAN
*Perut anda KEMAS
*Pinggul anda Push Up dan MENARIK
*Yang paling best ialah… berpeluang mencuba semua baju kesayangan anda yang
ketat & sendat serta dapat menyarungnya dengan begitu mudah sekali… Ahaaaa
*Stylo & bergaya membuatkan rakan anda CEMBURU gitew…
*Confident level anda semakin tinggi and lebih dipercayai oleh orang ramai yehaaaa
 


Bila pakai korset ni, kita akan nampak seperti gambar di bawah :-




Nampak tak perbezaan pakai korset (Before) dengan tak pakai korset(After). Lemak-lemak yang terkumpul tadi tu dah tak nampak dah....Barulah rasa berkeyakinan bila berjalan-jalan...hehhe...


Inilah hasilnya bila pakai korset PREMIUM BEAUTIFUL....hehhe...Ramai org tegur.."Eh! kau nampak kuruslah..." padahal sebenarnya hasil daripada pemakain PREMIUM BEAUTIFUL....hehhe...
Selain daripada nampak kurus strech mark dekat peha sume hilang..sakit kepala je letak waist nipper kat kepala..balut..lepas 10 minit gerenti hilang...hehe..mmg berkesan..sebb itulah kita kate 70% drpd korset ni untuk kesihatan...hehe..

Lelaki pon boleh gunakan korset ni tau...Guna Waist Nipper utk hilankan perut buncit dan sakit-sakit pinggang @ tulang belakang, sakit kepala... Letak je..Insyallah hilang sakit tu..

Korang x payah risau pasal mahal ke tak mahal sebb mahal untuk kesihatan x pe...sekali sekala reward diri kita dgn barang2 yg mahal tp memberi kesan yg baik pd diri kita...x gitu cik Kiah!!..hehee..
Sekarang ni dgn ansuran mudah @ installment yg pihak syarikat tawarkan pd pengguna2 PREMIUM BEAUTIFUL x ada lagi org kata x mampu nak beli...hehehe

Jadi apa tunggu lagi...Meh pakat2 PM sy kat 014-2661222 untuk keterangan lanjut..Sekitar Lembah Klang ni laju jer sy p buat ukuran untuk anda..x lama...sekejap jer pon..hehhe...

Waiting for your Respon U ollz....






Monday, November 4, 2013

Salam Tahun Baru Islam 1435 Hijrah

Assalamualaikum w.b.t n salam sejahtera bloggers...Aku doakan korang semua sehat walafiat n sentiasa mendapat keredhaan dari Allah S.W.T...Merujuk kpd kalender yg ada atas meja aku ni n aku tau korang sume pon mesti tau punya kan3??....Ok hari ni hari terakhir untuk tahun 1434Hijrah menurut kalender Islam...Maknanya esok akan menjadi Tahun Baru Hijrah iaitu 1 Muharam 1435 Hijrah...

Apa azam tahun baru korang??..Jangan ingat setiap 1 January XXXX tu je yg korang kena tanamkan azam tahun baru..Tahun Islam ni pon sama jg dgn Tahun Baru...Bezanya cuma Tahun Islam kita raikan pada setiap 1 Muharam setiap tahun Hijrah n tahun yg kite ikut sekarang ni ialah  kalendar Barat yg kita raikan pada setiap 1 January XXXX setiap tahun....

Ok, korang nak tahu ape azam aku??...hurmm...bnyk sgt yg aku azamkan ni..takut x tertunai plak nanti...nak aku senaraikan satu per satu ker??....alamak!..segan lah plak nak bgtau azam aku kat korang...But "Sharing is Caring" kan3?...hehhe..But I think I don't want to share with u ollzz...hehhe...Biarlah ianya menjadi rahsia..

Actually, Tahun Baru ni banyak sgt aku tanamkan azam untuk membina n maju dalam kerjaya, kehidupan, keluarga, kesenangan...Mudah- mudahan Allah memberkati perjalanan hidup aku n mempermudahkan urusanku dlm mencari rezeki n mencari Keredhaan dari-Nya..

Hope u ollz pon mcm tu jg...Aku doakan korang sume yg membaca blog aku nih sentiasa diredhai oleh Allah...

Ok lah uollz..nak out dulu...sebelum tu aku nak sertakan sekali doa2 untuk Tahun Baru...Amal kan setiap kali Tahun Baru Islam k...






SELAMAT MENYAMBUT AWAL MUHARRAM 1453 HIJRAH





Wednesday, October 24, 2012

Hello!!!

Fuhh!!..b'sarang dah blog aku nih!...maklumlah...sekarang ni kan dah jd PEKERJA...hahha..mcm hebat je kan kerja aku nih!....hurmmm....i gonna start with my new life now at Shah Alam...hebat x!...dr zaman belajar dulu org kate..."ko ni asyik kat melaka je...p lah belajr kat tmpt jauh2 sikit!"....ha!..nk ambik ko...kappppooowww!...jauh kan aku kerja...hahhaa..bila dah kerja jauh...nk tau ape dieorg kate..."jauhnye ko kerja...kat melaka nih x de ke kerja yg ikut kelulusan ko!"....kena lg!.....aku...mestilah dah stand by dgn jwpn2 ny...hahaa...jwpn aku ringkas jerk..."dah rezeki aku kat tempat yg jauh..."...ambik sebijik!...hahhaa

Dlm proses nk mencari kerja tu...aku bnyk dapat tentangan dr parents aku..biaselah aku ni kan anak  manje...so..nk kerja jauh2 tu mmg x dpt lah..alasan nye sbb x de sape yg nak tgk2 kan aku...hurmm....lepas dapat tentangan nk kerja kat KL sebagai Internal Auditor...my parents bg aku mencari kerja kat Shah Alam nih!...korang nk tau knp??..sbb nye...akak aku yg sulung ade kat sini!..so..adelah org yg menjaga aku!....hahhaa...berat hati gak aku nk p sini dulu..sbb dah biase duk ngan parents kan...nangis2 tuh biase lah...mcm jauh je kan..pandu kete 2 jam dah sampai!..haha...anak manje...hurm..aku ni plak ade 1 habit...bila dah jauh2 ni aku x blh kalu dgr suara ayah atau mak aku dlm phone...nant aku nangis!...padahal x de cite sedih pon...tp aku mmg mcm tu..hati kecik katekan...anak manje...hahhaaa...

Ok...Alhamdulillah...x sampai seminggu aku dduk kat Shah Alam ni...aku dapat kerja Kontrak kat HICOM Shah Alam...name company tu Johnson Control Automotive...korng pernah dgr x??..confirm x pernah kan...company nih company automotive...pengeluar part2 kereta lah...kerja kat sin seronok!..tp yg x seronok nye kerja!...aku kurng kerja...boring kot!...kat dlm company nih!...aku ade jg lah minat2 jg kat sorang mamat nih!...mase knl tuh die tunang org...now dh jd suami org dah!...melepas aku kan!..x pe..minat2 jerk...aku kerja situ x lama pon...3 bulan jerk...lepas raya aku berhenti...aku dpt offer tempat lain...terpaksa lah aku meninggal kan segala kenangan2 kat situ....nk x tgk gmbr2 org yg paling rapat dgn aku kat sane...jom tgk kat bawah nih!...hehhee...

Ini die....Kak Zura...sama masuk kerja dgn aku jg...tp die still lg kat sana hbs kan kontrak sampai awal bulan 12 nant...Very nice, friendly person...aku mmg sentiasa berkepit jerk ngan akak nih!...hehhe...akak ni duk kat depan aku jerk...alamak! gmbr ni main lari2 plak lepas adjust!...

Next, ha!..ni minah kepoh nih!..hehhe...oppss!!..kang die dtg serang aku plak..hehe..ni Aisyah...die ni mmg famous kat kilang tuh..maklumlah..keje kat bahagian event management kan...

Ni Mak Cik Seri...die ni cleaner kat tempat aku...tp aku ngan kak zura mmg sgt rapat dgn mak cik nih!...Mak cik ni sgt baek...yg paling best nye..kalu tiap2 kali ade meeting2 boss besar n ade mknan lebih..die pasti akan simpan kan untuk kami...hehhe...love u lah mak cik...

Ni plak kak Melor...seorg yg sgt ,embut org nye..hehhee....apa yg nk cite pasal kak melor ek!..sbb aku mula rapat ngan kak Melor ni after sambutan buka puasa kat kilang...hurm..yg pasti she's very nice n full of knowledge jg!..hehee
Yeah!...ini die SIFU sy!....Kak Maz....She's very nice,friendly person...SIFU yg sush nk jumpa kat mane2 nih!...hehe...Kak Maz x lokek ilmu nk mengajar...serba sedikit ilmu yg die ajar tuh...aku dpt praktik kan kat tempat kerja baru nih!...hehehe...Then 1 je kak Maz nih!..bila die tengah banyk kerja..jgn lah tegur die...takut!..hehhe...



Okey....so korang dah kenal dah kan dgn kawan2 aku yg paling rapat kat Johnson dulu...hehe..kat tempat kerja baru nih aku x lah bnyk kawan sgt sbb nye..staff pon x ramai..aku berkawan dgn boss2 jerk..hahha....*budget bagus kan aku nih nak kawan dgn org yg berpangkat2 nih!..hahha* Hurrrmmm...apa lg ek nak cite...mcm dah x de bende nk cit...tunggu lah aku nye next cite yg x tau bila akan di- update...haha...see ya!!.....love u allz...;-)


Tuesday, May 1, 2012

yaaaahhhhoooo!!!...Akhirnya...;)

Okey...ape yg akhirnye tu kan...mesti korang t'tanya2...so..kalu korang nak tau..stay tune...hahha....*mcm tgk tv lah plak kan...*..hahaha...nak tau...nak tau...meh bace the next para...hehhe

Hurmmmm...how to start ek..??..hehe...cite nye gini...AKU DAH DAPAT LESEN MEMANDU...hahha...*saje nak highlight dgn capital letter*...hahha....within 1 month..aku dah berjaya dpt kan lesen memandu ni..haha...pelbagai halgn dan cubaan yg aku t'paksa tempoh k..haha...actually ni kali ke2 aku ambik lesen after 2007...

1st time mase tu aku Diploma kat Lendu..then nak p ambik JPJ test tu..x dapt sbb ayah sakit kaki...so...x de sape yg dapat hantr aku p Lendu tu...so aku pasrah je la....huhuh..sedih gak time tu..so aku tggl kan la niat aku tu sampai la aku hbs diploma kat lendu tu...lps tu tahn 2009 aku start masuk Degree...aku sambung blik ambik lesen tu kat Rim..sbb lesen L aku tu dah nak mati dah..dah 2 tahn dah pon..yg sedih tu..mase nak ambik JPJ test...date aku nye lesen L mati 2 tahun mmg hari tu...so x blh nak renew lg...aku kena strat blk dr mula..huhu...sadis kan.....

Hbs je Degree...sementara nak tunggu dapat keje..aku p la ambik lesen...n finally i got it!!!....hehehe...sape x suka beb...lame tu tunggu..huhu..org lain dah nak hbs p aku br nak start kan..hahah..x pe...ape blh buat...tp akhirnye dapat kan...yahoooo!!!..*sambl lonjak2*..hehe...wlpn aku t'paksa ambik 2 kali untuk bhgn 2 tu...haha...yg x blh blah la kan..aku b'tekak ngan JPJ officer tu...haha...tp x lah mcm nak gaduh kan...manje2 jerk..haha...*dlm hati nasib baek la JPJ officer tu dah kawen*..haha...

Kali ke-2 aku p plak untuk bhgn 2 tu ...fuuuyyyyooo!!!...JPJ officer ti sgt hensem...hehhe...aduh!!...nasib baek la blh buat kan..hehe...siap blh interview2 aku lg tu..hahha..dlm hati suke..haha...tp x tau la dah kawen ke blom kan..tp kalu kawen ke x kawen ke...ADA AKU KESAH....hahha....

Hurmmm...aku rase tu je la kot kisah untuk hari ni..hehe...kalu ade kisah yg best lagi aku update k..haha..see ya...hehe..*dlm blog je pon*..hehehe..*lambai*...;)

Sunday, September 11, 2011

Hostel Baru.....

Jumaat lps (9hb sept) aku dah pi tgk2 dah hostel br yg bakal aku duduki utk Sem 8 ni...not bad la...drpd tido kat kaki lima..huhuh...sabtu (10hb) aku angkat brg2 sikit...dan hari ni (11hb) aku secara rasmi nye akan tido kat sini...huhuh...Penat betul nak angkat2 brg2 ni sume...nasib baik la tingkat 4 je..n nasib baek la akak2 aku ade..dieorg la tlng angkat2 brg sume....Lps angkt brg,kemas2 bilil plak...kak uda plak tu yg tlng mop kan....hehe..

Dalam rumah ni ada 10 org...5 org bdk akaun part 3, 4 org bdk akaun part 8 t'masuk aku la...n sorang bdk HR...so.secara rasminye kami ber4 la senior dlm rumah tu..hehhe...bnyk btl bende yg nak kene beli dlm rumah ni...bnyk jg wang kos yg nak keluar ni..hehe..

mata dah ngantuk..nak tido awal,esk kelas pg..Gud nite sume pembaca blog....:)